Om Kragelund

Gæstfrihed, en spændende historie og en lovende fremtid
I Kragelund forenes den gamle bys atmosfære med nye kvarterer med parcelhuse og lavt, tæt byggeri. Byen har oplevet en kraftig udbygning i de senere år samtidig med at det gamle gadenet og byens charme er bevaret. Kragelund ligger i det frodige Østjylland tæt på grænseskellet til det magre Vestjylland.

Gravhøje og arkæologiske fund vidner om liv og aktivitet langt tilbage i tiden. Hærvejen, som går igennem området og Kragelund, har bragt mange fremmede hertil igennem tiden. I de sidste 10 år har op mod 800 vandrere, cyklister og ryttere årligt overnattet på Herberget i Kragelund, og det er en del af byens ånd at tage godt imod tilflyttere og gæster.

I Kragelund hilser man på hinanden.

Vi har faciliteter til alle aldre
Kragelund er en rigtig god landsby med alle vigtige servicefunktioner og faciliteter uanset alder. Her er dagpleje, ny børnehave bygget i 2010, velfungerende skole samt SFO og klub for 0.-6. klasse, skolebus til Funder fra 7. klasse, friluftsbad, ny sportshal bygget i 2017 og plejehjem.

Forsamlingshuset midt i byen er ramme for fællesspisning, fest og fællesskab, og de daglige indkøb kan hurtigt klares lokalt i Brugsen, på Økogården Urbakgård og i Bryghuset Kragelund. Og til byens mange gæster er der det populære Hærvejsherberg.

Et kultur og fritidsliv er drevet af engagement
De mange kultur- og fritidsmuligheder er skabt og drives af engagerede borgere. Her er et omfattende og varieret foreningsliv og masser af lokale initiativer og samarbejder, som da lokale musikere varmede op for U2-kopibandet Die Herren ved idrætsforeningens fest på Økogården Urbakgård.

Idrætsforeningen FK73 har et bredt lokalt tilbud fra svømning, gymnastik, fodbold og triatlon til kroket samt løb og cykling i den flotte, omgivende natur. Nye muligheder og sportsgrene som håndbold følger med den nybyggede sportshal i 2017.

Forsamlingshuset byder jævnligt på kulturelle oplevelser som teaterforestillinger, koncerter og fællesspisning. Kirken tilbyder koncerter, foredrag, babysalmesang og musikalsk legestue.

Sammenholdet på tværs i Kragelund betyder, at man rykker sammen i bussen og får noget til at ske, og det lokale erhvervsliv er gode til at bakke aktiviteterne op.

Her er smuk natur i alle afskygninger
Kragelund er beliggende midt i meget smuk natur med gode adgangsforhold til værdifulde skovområder, hede, mindre søer, vandhuller og moser. Det tidligere tørlagte Bølling Sø-område er genoprettet som sø med et rigt fugleliv og masser af rekreative muligheder for lystfiskeri samt ridning, vandring, løb og mountain biking rundt om søen.

Med idrætsforeningen FK73 kan man kombinere naturoplevelser med f.eks. løb og cykling. Et besøg på det nyrenoverede Klosterlund Museum og Naturcenter ved Bølling Sø giver en fin introduktion til områdets rige kulturhistorie gennem tusindvis af år.

Vi har det meste af byen og resten tæt på
Fra Kragelund er der 12 minutter i bil til Silkeborg og 40 minutters kørsel til Aarhus ad den nye motorvej. Kragelund ligger 10 km nordvest for Silkeborg – i det naturskønne landskab på vej mod Viborg. Den nytilflyttede præstefamilie siger: ”Vi klarer os med én bil, for vi har alt lokalt i hverdagen: børnehave, skole, butik, kultur- og idrætstilbud.”

Kragelund fordele

Et stærkt lokalsamfund i vækst – Vi er 1262 borgere. Om 10 er vi mange flere, og du er velkommen.

Top 5 faciletter –  Udendørs svømmebad, nybygget sportshal, dagligvarebutik (åbent 8-19), Bryghuset Kragelund og et aktivt forsamlingshus midt i byen.

Egen skole og nybygget børnehave – 0.-6. klasse går i skole, SFO og klub i Kragelund. Herefter køres med skolebus til Funder. Børnehaven er fra 2010 med ny legeplads tæt ved skoven.

Perfekt for pendlere – 12 minutter i bil på landevejen – så er du i Silkeborg, og på 40 minutter er du i Aarhus via den nye motorvej.

Attraktive huspriser – I Kragelund får du et hus tæt på både Silkeborg og motorvej til en attraktiv pris.

Læs også Visionsplan for Frederiksdal-Kragelund