Kragelund & Frederiksdal

Udgivet 10/03/2018 Kirken

Vinerhøjskole -“Livshjælp og dødshjælp”

Hvornår

10/03/2018    
09:30 - 12:30

Hvor

Serup Kirke
Serup Skovvej 2, Lemming, 8632

Begivenhedstype

”Aktiv dødshjælp eller et spark til livet?”

ved højskolelærer og teolog Michael Pedersen

Program:
09.30 Rundstykke og kaffe
10.00 Foredrag
11.30 kaffe igen
12.00 Afsluttende samtale og opsamling på Vinterhøjskolen

Debatten om aktiv dødshjælp dukker op med jævne mellemrum. Angsten for smerte i ivets sidste dage er reel. Men i dag kan man smertelindre så meget, at den døende ikke oplever store smerter. Derfor er udsagn som “Det er uværdig tat ende som grøntsag”, med til at skabe det massive flertal i befolkningen, som går ind for aktiv dødshjælp. Stille glider debatten fra at handle om en forkortelse af livet på et par dage, til rettighed til at vælge livet fra, hvis man bliver en grøntsag.Hvad vil det egentligt sige at være en grøntsag? Medierne fortæller den ene dag om en kvinde, som pga. diagnosen ALS har valgt at tage til Belgien for at afslutte livet. Et par dage efter bringes historien om den berømte fysiker, som har haft ALS i 10 år og ert otalt afhængig af hjælp, men insisterer på, at han har både et godt og værdigt liv.
Handler debatten om noget helt andet? Handler den om, at nogle mennesker har svært ved at forholde sig til livet, som det udfolder sig på godt og ondt? Andre derimod kan se muligheder, selv i et liv med afhængighed.

Michael Pedersen er teolog og arbejder i dag som højskolelærer og informationsmedarbejder på Egmont Højskolen.Om sig selv siger han:”Jeg er født spastiker, dermed har jeg en lang erfaring med et liv med handicap”.

Vel mødt

Aktivitetsudvalg og præst